perjantai 20. lokakuuta 2017

Rovaniemelle sato ensilumet.

Viime yönä oli maa muuttunut valkeaksi.
Se tähän vuodenaikaan voi täälläpäin olla keli mikä hyvänsä,
Vuona 1992  lokakuun 20 päivä oli -24 astetta pakkasta,
Kun taasen 2005 mittarissa oli +14 astetta.
Näin kertoi viralliset sääsivut.



Tänään YBY sai alleensa talvirenkaat, viimeviikolla oli katsastus, ja jälleen YBY todettiin timanttiseksi biiliksi, mutta sehän onkin vielä aika nuori, vajaat 21 vuotta.
Meillä onkin pientä kisaa kumpi pitempään jaksaa, taitaa minut hukka aiemmin periä, YBY:ä kun ei mikään vaivaa, kun taas meikäläisellä ronklaa jokapaikka.

Siitä tulikin mieleen kun luin uusimmasta Tekniikan Maailmasta vw ongelmamoottoreista jotka syövät 1000 kilometrillä useitalitroja öljyä.
YBY:n en ole viellä koskaan lisännyt öljyä.
Minulla oli kerran käytössä volkkarin työauto, firmalla oli tapana autot vaihtaa kolmen vuoden välein, mutta minun auto päätettiin vaihtaa jo ennen kahden vuoden täyttymistä, kun se seisoi aina korjaamolla.

Panempa tähän viimeviikolla kävelylenkillä ottamiani kuvia, ettei vielä tulis hiihto mieleen.





7 kommenttia:

  1. Jaa kuvat taitaa olla vika-vaatunki reitiltä,onkoha siellä uusittu niitä pitkospuita,kun muutama vuosi sitten ,oli paikoin aika huonot.

    VastaaPoista
  2. Sieltäpä juuri
    Pari miestä oli uusimassa pitkospuita, mutta on siellä paljon huonokuntoistakin osuutta.
    Useassa kohtaa oli kyllä lankkuja ja pylväitä kasoissa korjausta varten.

    VastaaPoista
  3. Ärkele..
    Dementiaa korjasin blogitekstiä YPY ...kel, YBY se rekkari on, ko ei enää muista mitään.
    Kumma kun ne kahden ensimmäisen autoni rekkarit muistaa tuolta -60 -70 luvun vaihteesta asti LIF-6 ja BAA-54 mutta ei muiden ei edes nykyisen auto rekkari pysy muistissa.

    VastaaPoista
  4. Muistan tuon vuoden 92 kun tulin maailman ympäri matkalta Rovaniemen lentoasemalle sortseissa niin meinas vähän palella.

    VastaaPoista
  5. Hienoja kuvia..heh...paitsi tuo eka. Siintä tullee katkerija muistoja pintaan ja nuo täälläki lisääntymään päin olevat raihnat syöpi päälakija kovasti. Muuten kyl aurinko paistelee entiseen malliin. Jos nuo Katalaanit vaan pysys säysijänä? T.uuno

    VastaaPoista
  6. Jokos Rovaniemellä on hiihtobaana avattu?Panivat senkin maksulliseksi ja missä se raja kuka on Rovaniemeläinen ja kuka ei?

    VastaaPoista
  7. Lauantaina oli urheiluopiston ja hiihtostadionin väli lumetettuna, tänään eivä ilmeisesti työskennelleet mutta maanantaina lumetusta jatketaan.
    Kävin jo itsekkin testaamassa, hyvä oli latu mutta kun ei jaksa hiihtää.
    Maksu ei onneksi ole kun 20 euroa Rovaniemeläisiltä, vaikka ei sitäkään kyllä olisi tarvittu.
    Pakkasen puolella on kelit pysyneet, voihan sitä oikeaa luntakin pian tulla, silloin parinkympin uhraus hiihto oikeuteen näin vähän hiihtävälle oli virheinvestointi.

    VastaaPoista