keskiviikko 10. elokuuta 2016

Satsausta viimeisiin olympialaisiini.

Nämä on varmaan viimeiset olympialaiseni TV:katselijana.
Jos vielä seuraavien kesäkisojen aikoihin hengissä olisin, niin dementoituneena tuskin niistä mitään ymmärtäisin, korkeintaan katselisin viimeisen juoksijan perään, että mitä ne pakoon juoksee.
Siksipä aionkin viihtyä aktiivisesti TV ruudun äärellä.

Näin olympialaisten aikaan kannatta aina Lasse Vireniin ajatuksia kuulla.



Kun etsiskelin löytyisikö Pyssykylän hölkästä lehtileikkeitä arkistoistani, törmäsin tuollaiseen lehtileikkeeseen Sallassa järjestettyyn Karhujuoksuun.

Lassen viisaita ajatuksia nykypäivän juoksusta, ja silloin elettiin vuotta 1987

Pyssykylän hölkän historiaa ja tulokset löytyvät tästä linkistä.

Viikonvaihteen aikuisurheiluliiton SM-kisan tulokset löytyvät täältä.

Hyvin Lapin veteraanit olivat juosseetkin, veteraaniurheilu eteenkin kestävyysurheilussa ja iäkkäämmissä sarjoissa Pohjois Suomessa on ihan hyvällä tasolla.

Lähenpä tästä ulkoilemaan.

2 kommenttia:

  1. Kiitos Olli näistäkin nostalgisista muistoista. Taisin olla mukana viimeiseksi jääneessä Karhuhölkässä vuonna 1991. Väki oli käynyt jo todella vähiin, kaikkiaan juoksijoita oli lienee alle kymmenen. Yleisessä sarjassa oli mukana vain Juhani Lakso ja allekirjoittanut 17-vuotiaana. Juhani lunasti omakseen kiertopalkinnon jossa oli Virenin nimi ja näin ollen tietysti oma arvonsa. Karhuhölkässä palkintopöytä oli tavallista koreampi ja se houkutteli ainakin minua siihen aikaan.

    Tietäisikö joku blogin lukijoista ovatko Maaninka ja Vainio todella olleet mukana PoronKUsemassa, kuten joku KU-lainen suomi24-palstalla muistelee? Minua tuo muisto hiukan ihmetytti, kun huiput kuitenkin pääsääntöisesti menivät Posion yöttömään yöhön.

    VastaaPoista
  2. Minullakin juhannusaaton ohjelmaan kuului Poronkusemaan osallistuminen lähes joka juhannus.
    Itselle muistuu mieleen ajalta kun juostiin vielä 17 kilometrin matkaa poronkusemassa, kovia juoksijanimiä eteläisemmästäkin Suomesta mm. Oiva Jussi, Jaakko Maimonen, Jukka Sillankorva, Risto Laitinen, Risto Issakainen, Matti Virtanen ym,ym Pohjois Suomalaisten lisäksi
    Vainiota enkä Maaninkaa en nähnyt silloin kun itse olin juoksemassa,
    Myöhemmin Poronkusemaa juostiin 10 kilometrin matkalla, silloin en enää kaikissa juoksuissa ollut mukana.

    VastaaPoista