keskiviikko 24. elokuuta 2016

Ruskamaraton lähestyy.

Ruskamaraton
Nyt sitten kaiki vain ilmottautumaan tapahtumaan, ei etelämpää tulevienkaan tarvi pelästyä vaikka meidän lappalaisten ulkomuoto poikkeaisi vähän etelän kravattiherroista.

Kun heillä (lappalaisilla) ei ole lääkäreitä, ei tule hämmästellä, etteivät he tunne sairauksia ja saavuttavat niin korkean iän. Yleensä he elävät sata vuotta, muutamat jopa 150.. Tässä hyvät herrat,on kuvaus siitä pienestä eläimestä, jota kutsutaan lappalaiseksi. Voi sanoa, että apinoiden jälkeen ei ole mitään enemmän ihmistä muistuttavaa.    Jean-Francois Regnard  (1681)

Kyllä met täälläkin ollaan ihan sivistyneitä kansalaisia.

Sana sivistys tulee latinankielen sanasta civilis, joka on adjektiivimuoto sanasta civis. Civilis tarkoittaa kansalaista tai kaupunkilaista, joka elää kaupunkinsa sääntöjen mukaan..

Vanhassa vara parempi.
Jos urheilukellon vaihto tai hankinta on mielessä, täältä tietoa eri laitteiden mittaustarkkuuksista.
Itselläni on käytössä Garminin 205, joka pärjäilee hyvin näihin uusimpiinkin malleihin verrattaessa.
Onhan laite isompi ja kömpelömmän näköinen kun uuduudet, mutta tarjoaa näin myös näytössä isommat numerot, näkee tämmönen ikääntynempikin ajan ja muun informaation.
Isossa laitteessa mahtuu olemaan myös isompi antenni sateliitin tietojen vastaanottoon.

Itse ajattelin kiertää tuolla ruskamaratonilla puolikkaan, vaikka se juokseminen tällä hetkellä aika vaikealta tuntuukin.
Ensiviikonvaihteen kisoihin osallistuminen tuntuu tällähetkellä kyllä aika epätodennäköiseltä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti