keskiviikko 30. huhtikuuta 2014

Ei vappuna ole pakko ryypätä.

 Lapin virallisen kesäkilpailukauden avaa perinteinen Lohijärven vappuhölkkä.
Säätä huomiselle kilpailupäivälle ei varmaankaan kovin kesäiseksi voi mainostaa, taitaa tulla aikalailla vuoden 1986 toisinto, oli kylmää ja räntää satoi.

Vuonna -86 kisaa hallitsi Jarmo Rundgren ajallaan 15.43
Reitti on nykyään sama kun silloinkin juostu, eikä virallisessa mittauksessakaan (2010) kääntöpaikka senvertaa muuttunut että sillä aikoihin olisi vaikutusta.

Tuossa 5000 metrin ratajuoksussakin täytyy takapakkia ottaa ikäni verran (65v) että Suomen urheiluhistoriassa löydetään yhtä vähän alle 15 minuttia alittaneita juoksijoita kun viimevuona (2013 * 14 kpl)
Vuonna 1977 oli huippuvuosi 15 minuutin alituksissa, 168 juoksijan toimesta raja alittui.

Nyt jäänkin vain odottelemaan minkäverran porukkaa kerää vappuhölkkä, ja monenko toimesta vuoden 1986 voittoaika alitetaan. Lohijärven tulokset:

2 kommenttia:

  1. 15.43 ei kovinkaa kummonen ole kun mitä reitillä on juostu 90 luvulla. Reittiennätys lienee 14.30 luokkaa. Ite olin mukana muistaakseni 95 tai 94 silloin juksi aika liuta ukkoja 15.43 alle. Itellä taisi lipsahtaa päälle 16.

    Pongasin Ollin tänään lenkillä. Aika väljän näköistä askellus oli. Heti huomas ettei ole mikään tavallinen kuntohölkkääjä kysymyksessä. Tuulipuku melkein vei miestä kun ukko on niin keveässä kunnossa.

    VastaaPoista
  2. Joo ei tuo vuosiluvun kuva ollut sentakia laitettu että olisi ollut kova aika tai taso, vaan huonoimmalla säällä juostu niistä kisoista joissa otse olen ollut mukana.
    Eikä tuo oma tuloksenikaan ole tuolla reitillä ennätykseni.
    Mutta katellaan huomiseen, saattaa aika useille mukanaoleville olla aivan hyvä tavoite.

    Kyllä meno ainakin tuntui aika tavattoman huonon kuntohölkkääjän menolta, ja tuulipusero oli aivan tarpeeseen, oli aika kylmä tuuli.

    VastaaPoista