lauantai 14. syyskuuta 2013

Ei kulje maratoni Suomen miehillä.

Ei jaksa ilahtua ainakaan miesten SM-maratonin tuloksista.
Miesten voittoon Miikka Takala 2.27.22, ainoana alle kahden ja puolen tunnin.
Naisissa mitalli Lappiin, onnittelut Anni Hemmingille hopeasta uudella ennätyksellään 2.52.55!
Kasostytöistä Elli myös alle kolmentunnin, jääden niukasti ennätyksestään.
Naisten kisanhan voitti Elina Lindgren tuloksella 2.45.56

Itse en ole lenkille viitsinyt, aamupäivästä sentään tutustuin Kunnonpaikan uudistettuun kuntosaliin.

8 kommenttia:

  1. Kävitkö siis tässä LES MILLS BODYBALANCE mitähän tuo tarkottaa,on tää suomikin menny pilalle ku ei suomenkieltä kohta missään.Ollaanko me niin huonolla itsetunnolla varustettuja,että emme viitsi suomea suomessa käyttää?p*****le

    VastaaPoista
  2. Olen samaa mieltä tuosta vieraan kielen käytöstä, jokainen korvessa oleva kaljakuppilakin on ottanut vieraskielisen nimen.
    Tuskin kukaan vakiokaljaveikoistakaan osaa nimen sanoa, ja ulkolaista asiakasta ei sisätiloissa ole nähty kuunaan päivänä.
    Sitten vielä 'Suomenkielenisän' Mikael Agrikolan päivää liputetaan??
    Ja muutenkin minä vetäisin lipun puolitankoon ko. päivänä, jos olisimme sitä ruottia vängertäneet meitä ymmärtäs paljon isompi joukko, niin ja sen engelskanki oppiminen olisi helpompaa, kun härmänkielisellä.

    Kunnonpaikan uudistunutta kuntosalia laitteineen kävin testaamassa, jos vaikka alkaisi kuukauden pari taasen käymään.
    Tuo Palestra jossa olen viimeksi kuntoillut on muuttunut pelkästään naisten saliksi, ja urheiluopisto kun ei suosi kun jatkuvaa jäsenyyttä, ja meikäläisellä nuo käynnit katkeaa useasti vuodessa esim. ulkomailla oleskeluun.

    VastaaPoista
  3. Kappas vaan blokissani minä voin narista niinpaljon kun huvittaa...
    Lukupakkoa ei ole jos .....

    VastaaPoista
  4. Terve. Heräsi tuossa kysymys, kun palailimme Jyväskylästä. Jyväskylässä kilometritolpat oli miten sattuu - eikä mistään saanut kiinni missä mennää kuin puolimatkassa. Eiko virallinen mittaaja laita km tolppien paikat valmiiksi missä ne kuuluu olla. Levillä olit laittanut tolpat ja maalannut tiehen merkit? Ihmeteltiin oikein porukalla juoksun aikana missä mennään. Mukana oli sm naisten sarjan parhaat ja muutama äijä. No Lindgren jätti meidät kuin nallin kalliolle 10 km jälkeen.

    VastaaPoista
  5. Ja Jyväskylässä ei ollut reitti ainakaan vajaa. Usea GPS näytti matkaksi 300-400m liikaa maratonilla ja kun ajatellaan, että GPS usein vielä oikoo jyrkissä mutkissa niin matka saattaa olla hyvinkin tuon verran ylipitkä. Tosin harva juoksee aivan optimaalisesti oikomalla koko ajan ja silloin tulee ylimääräistä matkaa huomaamattomasti.

    VastaaPoista
  6. Niin tuosta Gps:tä, Gps näyttää yleensä non 95 % (juoksukäytössä olevat Gpsät) mittauksissa ja eri laitteissa aina ylipitkää matkaa.
    Se oikoo, mutta enemmän se kyllä seikkailee siellä sun täällä.
    Kun vetää juoksun kartalle ja suurentaa tarpeeksi niin näkee ettei se viiva kulje lähelläkään suoraan vaan seikkailee vettenpäällä ja talojen katoilla mm. siellä Jyväskylänreitillä.
    Maratonilla tuollaiset 500 metriäkin ylipitkät mittaukset ovat tavallisia.
    Sitten tuossa virallisessa mittauksessa reitti mitataan 42 metriä ylipitkäksi, ja kun juoksija ei pysty aina juoksemaan sitä lyhiintä linjaa, saattaa juostu matkakin olla lähempänä 42,3 kilometriä.
    Olen tässä blokissani tarkemminkin selostanut virallista mittausta muutama viikko sitten, löytyy sieltä kun selailee vanhempia kirjoituksiani.
    Virallinen mittaus ei edellytä välikilometrien mittausta, vaan kokonaismatka on oltava oikea.
    Itse olen yleensä mitannut 5 km välein tarkat merkit ja välikilometrejä tarpeen mukaan muutaman metrin tarkuudella.
    Niin minulla Gps näytti Ruskamaratoniolla 21.290, kun se mittauksen jälkeen reitin juostuani näytti 21.270 km,

    VastaaPoista