keskiviikko 1. toukokuuta 2013

Kisakausi käynnistyi Lapissakin

Vappu on meikäläisellä mennyt makaillessa.
Aamupäivällä kävin 12 kilometrin lenkin, jonka aikana jouduin useaanotteeseen kävelemään, juoksu oli niin raskasta ja välillä hoipertelin ikään kun vappuna kuuluukin, jostain syystä huimasi eikä suoraanmenosta meinannut tulla mitään... En tiiä mistä johtu... Pumpusta kai??..
Olin ajatellut että käyn päivällä mittaamassa (jos löydän tuolta tieltä kalibrointikilometrin merkit) Lapinlenkin reitin, kun juoksun aikana aina kysellään reitin tarkkaa mittaa, mutta huono olo esti aikomukseni.
Aikaisempina vuosina tavallisella polkupyöränmittarilla muistan saaneeni matkaksi joitain metrejä alle 7,2 kilometrin.
Viikonloppuna kisa juostaan pitänee tulla katsomaan.

Tänään Lohijärvellä juostiin vappuhölkkä, kisalla on pitkät perinteet, muistan isekkin jo -80 luvun alkupuolella  kisaan useasti osallistuneeni.
Johanna Peiposen juoksu oli kisojen tasokkain 5 kilometriä taittui aikaan 16.52 häviten kisojen nopeimmalle miesjuoksijalle vain 45 sekunttia.

Jaksaisikohan lähteä saunaan.
------------------------------------------------
'Luulo ei ole tiedon fäärti', tai muisti on hatara, tai pyöränmittari ei ollut kalbroitu..
Kävin tänään sitten mittaamassa tuon lapinlenkin pituuden.
Kyseessä ei ollut virallinen mittaus, pöytäkirjoineen, tarkoituksena saada vain itselleni tieto reitin mitasta.
Mittaus poikkesi ainoastaan siinä virallisesta mittauksesta, etten tehnyt mittarin mittauksen jälkeistä kalibrointia ja ennen mittausta tehdyssä kalibroinnissa ajoin testiradan vain kolmesti, virallisen viiden sijasta.
Niin ja se tärkein, eli mittaus tulos Reitinpituus 7062 metriä.
Virhemarkinaali sopii alle 10 metriin.

4 kommenttia:

  1. Kuulostaa hienolta, kirjoittelussa havaittavissa jo vähäistä positiivistä värettä.. ;) Mutta ei ihme jos vähän hoipertelee. Joku oli nimittäin nähnyt Ollin näköisen juoksijan ottavan ylämäkivetoja eilen Kajaanintien varrella, Ounasvaaran laidalla.. -tr-

    VastaaPoista
  2. Juuri sen mäen jouduin sitten kävelemään kun tie alkoi käydä kapeaksi, ja ei jaksanutkaan.
    Melkeen jos ei nyt positiivista, mutta kaksi viikkoa jokapäivä lenkillä, tosin lyhyellä ja hitaalla.
    Mutta eilinen löi takaisin maan pinnalle, lenkiltä kotiinkävelyn jälkeen viisi tuntia makoilua ja arpomista lähtiskö käymään sairaalan ensiavussa.
    Jotta sellaista kuntoilua.

    VastaaPoista
  3. elä meesinne ensiappuun,ne huntalot kuuntelee ja kopistelle sinun rinnuksia ja ottava osastolle,jossa viikko mitataan sinun pölynimurinletkun paksuutta ja todetaan,että on jo 50mm, että pitäs ruveta läpän vaihtoon.Tuossa tapasin kevväällä hiihtolenkillä yhen entisen kilpahiihtäjän,jonka kanssa hiihettiin ja rupateltiin ja hiljaisessa vauhissa jo meitä puhallutti.Kaveri tuumasi,että 6kk sitten pantiin hälle uusi aorttaläppä ,ku rutiinitarkastuksessa oli todettu että aortta oli 63mm paksu,ja leikkauksessa tuli joku moka,että joku hermo katkesi ja nyt ei jaksa juuri mittään.Että tämmöstä tämä vanhojen ukkojen taival.Nuorena puhuttiin naisista ja nyt sairauksista,joita ittelläki on riittämiin.

    VastaaPoista
  4. Se on niin nimenomaan sitä.
    Mulla syynätään seuraavan kerran elokuussa onko letkut venyneet, tai muuten vain haurastuneet.
    Eiköhän tässä siihen asti.

    VastaaPoista